NABOLAND logo NABOLAND Del et minneNyheterOm prosjektet

Oppveksten på LademoenKjell Ove Kjølaas skrev for 397 dager siden:

I mine første barneår, fra 1951 til 1963, bodde jeg i en kvistleilighet i Mellomveien 10 på Lademoen. Jeg gikk både på Lademoen og Lilleby skole, i rene gutteklassen, bortsett fra de to siste årene på ungdomsskolen. Der fikk vi innslag av jenter. Jeg tilhørte det første kullet i Trondheim som gikk på ungdomsskole.
Klassene på ungdomsskolen var forskjellig sammensatt, avhengig av fag, hvilket «plan» man var plassert på. I noen fag var vi sortert på 4 ulike «plan» avhengig av antatt ferdighetsnivå. Plan 3 var høyeste nivå, mens A var det laveste.
Ingen av klassekameratene var mine faste omgangsvenner, i alle fall ikke de første årene. Vennene mine bodde i samme gård, eller i gården ved siden av, dvs Mellomveien 8 og 12. Radiusen økte litt med alderen, rolig helt til Burangården i 8-9 årsalderen.
Jeg tror vi var ganske oppfinnsomme når det gjaldt å finne på ting som aktiviserte os. Som nærmeste nabo til Lamoparken var mulighetene mange. Om sommeren var det sandkasse, fotball (ikke på gresset), kaste «land», klatring i trær (noen husker kanskje Tarzan-treet?). I bakgårdene ble det kastet 1-, 2-og 5-øres på strek, og klinkis. Etter kinobesøk på Rosendal med Hopalong Cassidy eller Roy Roger, hentet vi fram våre våpen for å leke «Indis og kåbbis». Bademuligheter var det også, i bassenget, som den gangen var plassert nedenfor kirka.
Har du noe du vil dele? Klikk her for å legge inn ett minne eller en fortelling